Köszöntő


 
szalayne sandor erzsebet kep 200 223 s

     A Nemzetközi Intézet a biztonság- és védelempolitika, a nemzetközi kapcsolatok, a nemzetközi és európai intézmény- és jogrendszer valamint a közszolgálat egyéb nemzetközi vonatkozásainak központi oktatási és kutatási egysége. Munkáját az interdiszciplináris szemlélet és módszer jellemzi, munkatársainak szakterülete ennek megfelelően a társadalomtudományok széles körét átfogja. Az Intézet kiemelt feladata a nemzetközi közszolgálati kapcsolatok magyarországi oktatásának fejlesztése, a közszolgálati tisztviselők nemzetközi pályaorientációjának támogatása.
     Tudományos kutatócsoportjaink tevékenysége több éves, esetenként több évtizedes múlttal rendelkezik, megbízható szakmai hátteret biztosítva az Intézet gondozásában álló egyetemi szakok és szakirányok alap-és mesterszintű oktatásához, a közszolgálati szakmai továbbképzéshez, valamint a doktorképzéséhez. Túl a tudományosan megalapozott képzés igényein az Intézet mindenkor gyors és szakszerű elemzésekkel szolgálja a nemzetközi jelenségek pontos és hiteles értelmezését - erre biztosíték munkatársainak kiterjedt gyakorlati és tudományos fokozatokkal is alátámasztott szakmai pályafutása.
     Ismerkedjen meg tanszékeink és központjaink sokszínű tevékenységével, bízunk abban, hogy képzéseink és kutatásaink révén a közeljövőben kapcsolatba kerülhetünk Önnel!

Dr. Szalayné dr. Sándor Erzsébet

dr. habil. egyetemi docens, intézetigazgató